Decemberi könyvajánló

 Sziasztok!

Kaptam az Anassa Kiadótól egy szuper könyvcsomagot  3 darab kötettel, és ezek voltak a decemberi olvasmányaim is, melyeket szeretnék nektek is bemutatni. 

1., Ava Reid - A Tündérkirály Rejtélye

Bevallom, hogy ez volt az első gótikus ifjúsági regény amit olvastam. 🙈 Én a misztikus dolgokhoz általában nem szoktam nagy reményeket fűzni, na de ez a könyv brutál magasra tette a lécet. 😍
Olyan részletes képi világot képes az ember elé tárni, hogy szinte a könyvben leírt helyszíneken éreztem magam. 🌊 Van benne rejtély, szerelem, misztikum, és szerintem az alap történet eléggé izgalmas, úgyhogy nekem nagyon tetszett ☺️ Bármilyen alkalomra tökéletes ajándék a misztikus történetek kedvelőinek. 🎁

Fülszöveg:
“Effy Sayre mindig is hitt a tündérmesékben. Nem volt más választása. Gyermekkora óta kísérik a Tündérkirály látomásai. Csak az Angharad lapjain talált vigaszt - Emrys Myrddin író szeretett eposzában, amely egy halandó lányról szól, aki beleszeretett a Tündérkirályba, majd elpusztítja őt.
Effy szakadt, kopottas, szamárfüles példánya az egyetlen, ami tartja benne a lelket Llyria neves egyetemének építészeti karán töltött fullasztó első szemesztere során. Így amikor Myrddin családja pályázatot hirdet a néhai író házának megtervezésére, Effy biztosnak érzi, hogy ez a végzete.
De a Hiraeth Kúria meghódítása lehetetlen feladatnak bizonyul: egy dohos, lepusztult birtok, amely az éhező tengerbe omlás szélén áll. És amikor Effy megérkezik, rájön, hogy nem ő az egyetlen, aki ideiglenes otthonra talált ott. Preston Héloury, a fiatal irodalomtudós is tanulmányozza Myrddin iratait, és eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa: a lány kedvenc írója csaló.
Miközben a két rivális diák a visszavonult író hagyatéka után nyomoz, hamar rájönnek, hogy nem csak a ház alapjaiban nem lehet megbízni. A halandó és mágikus erők egyaránt összeesküvést szőnek ellenük, és az igazság mindkettőjüket romlásba döntheti.”




2., Kate Dramis-A Szentek Átka 

Politikai cselszövés, titkok, árulás, mágia és slow burn ❤️‍🔥 Ezek jellemzik a könyvet, melynek olvasásával totálisan a szerző képzeletére bízod magad.
A könyv három részre van osztva, az elsőben leginkább csak a rendkívül komplex világgal ismerkedik az ember, melybe a kötet által cseppen 🏰
Itt azért oda kellett figyelnem hogy ne veszítsem el a fonalat, azonban a könyv elején és végén van térkép és szójegyzék, amiket nekem többször át is kellett nézzek. 
Ezután elég hirtelen indulnak be az események, szerintem összességében egy nagyon fordulatos, izgalmas, és érdekes olvasmány, a hype ellenére is tetszett ☺️ 
A vége pedig egyértelműen megadja a várakozást a folytatásra, úgyhogy én nagyon kiváncsi vagyok a következő részre 😍

Fülszöveg:
“Vajon a királynő kémjének az a küldetése, hogy megmentse a világot, vagy pedig az, hogy elpusztítsa? 
Ayát egy vérrel megpecsételt eskü kötelezi arra, hogy megvédje azokat, akik mellette harcolnak, Willt is beleértve, aki a királynő végrehajtója és Aya ádáz ellensége. Amikor szárnyra kelnek a hírek, hogy a közelben lévő királyságban felütötte a fejét a sötét varázslat, a királynő megbízza őket a nyomozással. 
Miután kiderül, hogy Aya ereje túlmutat az istenektől kapott adottságán, vállalja azt a kockázatot, hogy fegyverként használják egy bizonytalan kimenetelű háborúban.
És amikor Aya és Will viszonya váratlanul megváltozik, egyikük sem sejti, hogy miféle veszélyek leselkednek rájuk…” 




3., Lex Croucher - REPUTATION-Kinek a jó híre? 



Valóban kicsit Bridgerton, egy kicsit pedig Bajos csajok/Gossip Girl. 🤷🏻‍♀️

A főszereplő biztos, hogy sokak számára idegesítő lehet a maga naivságával, azonban olyan karakterfejlődésen megy keresztül, amit én nagyon szoktam szeretni. 🤗 A könyvben megjelenik az, ahogyan az alapvetően jó kislány annyira szeretne valahova tartozni, hogy inkább teljesen kifordul magából, és természetesen a valahová tartozás érzését az az ember adja meg neki, aki a velejéig romlott, gonosz, és bosszúszomjas. 
Aki a klasszikus kosztümös filmeket/könyveket szereti, amik a bálokat és lopott pillantásokat, valamint az édes szerelmi szálakat idézi, és humortól, megbotránkoztató soroktól mentes, az biztosan meg fog lepődni, ugyanis ebben a könyvben erőteljes helyet kap az alkohol, a különböző tudatmódosító szerek, a pajzán humor, valamint az LMBQ tagok is. 😉
Bár a sztori nekem kicsit nehezen indult be, összességében tetszett, a szerző humorát pedig kifejezetten kedveltem, illetve a rengeteg negatív szereplő mellett természetesen van benne olyan, aki sokaknak kedvence lesz/lehet, de távol álljon tőlem a spoilerezés 🤫

Fülszöveg: 
“A szülei által elhagyott, középosztálybeli Georgina Ellers új városba költözött, hogy az elmondhatatlanul savanyú nagynénjével és nagybátyjával éljen. Egy különösen unalmas bulin találkozik a titokzatos Frances Campbellel, a társaság egyik gazdag tagjával, aki olyan életet él, amilyet Georgina a legmerészebb álmaiban sem tudott volna elképzelni. 
A magányos és sebezhető Georgina bekerül tehát Frances és az ő őrülten gazdag, erkölcstelenségben tobzódó barátainak társaságába. Georgina előtt egy új világ tárul fel: részeg dorbézolás, féktelen éjszakák, sármos fiatalemberek, és a társadalom legfelsőbb rétegei. 
De lehet, hogy a felső tízezerbe való belépés ára sokkal magasabb, mint amennyit Georgina  hajlandó fizetni érte…” 


Írjátok meg kommentben, hogy nektek melyik tetszik legjobban, vagy melyiket olvasnátok el szívesen, esetleg olvastátok-e már valamelyiket. 

Megjegyzések

  1. Az ajánlóid máris bővítették az olvasási listámat :) nagyon jó könyveket kaptál és olvastál :)

    VálaszTörlés
  2. Az első kettőt biztosan elfogom majd olvasni, ha már a saját olvasási listámmal végeztem 🥰 Köszönöm az ajánlót❤️

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ajánlók, köszönöm szépen. Mostanság nagyon szeretek olvasni.

    VálaszTörlés
  4. Imádom a könyveket, köszönet a szuper ajánlóért! 😍 Legszívesebben mind a három könyvet elolvasnám😁☺️

    VálaszTörlés
  5. Nagyon érdekes könyvek ezek :3 a fantasy műfaj szuper lehet, a Reputation is aranyos. Köszi az ajánlót:3

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Amilyen akkor voltam

Minden vámpírok atyja

Dream könyvek