Dream könyvek

 Sziasztok!

Szeretném nektek bemutatni a Dream könyvek jóvoltából olvasott köteteimet, egészen pontosan 3 szuper olvasmányt. 

Az első amit idén olvastam a kiadótól, a Tokiói tündérmese című ifjúsági regény volt, amelyben számomra nagyon szimpatikus volt a főszereplő. 👑 

Akinek tetszett a Neveletlen hercegnő naplója, ezt is szeretni fogja, én emlékszem, hogy mennyire oda voltam a sorozatért anno, és hiába telt el sok-sok év azóta, most is nagyon tetszett a hasonló történet.😉 

Könnyed olvasmány, ami például egy nehezebb történet után nekem kifejezetten jól szokott jönni, és annyi mindent sikerült az írónőnek ebbe a könyvbe belesűríteni, hogy az olvasó biztosan akarni fogja a folytatást. Szerelem, árulás, faji megkülönböztetés, kulturális különbségek, és ami óriási plusz, hogy nagyon sok érdekes információ van benne Japánról. Engem például mindig is érdekelt a kultúra, aki pedig hasonlóan érez, biztosan élvezni fogja, de ha nem kifejezetten érdeklődsz Japán iránt, akkor is érdekes lehet a történet miatt. 

Hercegnős, nagyon rózsaszín, sokszor klisés, ettől függetlenül mégis nehéz letenni. 🤗

Fülszöveg:

Izumi Tanaka tizenhét életéve eddig eseménytelenül zajlott le Kaliforniában, egy főleg fehérek által lakott kisvárosban. Bár pontosan tudta, miben különbözik osztálytársai többségétől a családja, amelynek három tagja van: ő, az édesanyja és imádnivalóan büdös kutyájuk, Tamagocsi. 

A könnyebbség kedvéért az “Izzy” becenevet használó tinilány barátnője egy olyan nyomra bukkan, amely elvezet addig ismeretlen apjához, akiről kiderül, hogy nem más, mint Japán trónörökössel. Amiből logikusan következik, hogy a szókimondó, polgárpukkasztó Izzy valójában egy hercegkisasszony. 

Hamarosan már útra is kel a tengerentúlra, hogy találkozzon sohasem látott apjával, és megismerje az országot, amelyről mindig is álmodozott. Csakhogy hercegnőnek lenni nem csak a báli ruhák, és tiarák viselését jelentő szerepkör. Ki kell jönnie valahogyan ármánykodó unokatestvéreivel meg a szenzációéhes sajtóval, sőt, egy barátságtalan, de észbontóan jóképű testőrrel is, miközben el kell sajátítania egy kultúrkör ezeréves hagyományait és szokásait. 

Izzy hamarosan meghasonlik a két gyökeresen más világban: otthon sohasem volt eléggé “amerikai”, miközben a Távol-Keleten azt kell bizonyítania, hogy eléggé “japán”. Összeomlik-e Izumi a korona súlya alatt, vagy boldogan élheti majd új, mesés életét, amíg csak él? 

A második Az elfelejtett lányok című történet, ami egyértelműen az általam olvasott legjobb történelmi kötetek között kapott helyet.
Alapból nagyon szeretem a II. világháborúról szóló könyveket, viszont ez azért különleges, mert a fikcióval keveredik a valóság, a létező személyek még hitelesebbé teszik a történetet, ráadásul két idősíkon fut a cselekmény, ettől pedig csak izgalmasabb volt az egész. 
Bár nem a háború sűrűjébe visz a könyv, mégis letehetetlen, szívszorító és fordulatos volt. Nagyon érdekes volt, ahogy egyszerre ismerjük meg egy család napjait, miközben a gyökereiket keresik, valamint a háború alatt kibontakozó szerelmet is. 
Mindenképpen ajánlom ezt a családról, szerelemről, túlélésről és veszteségekről szóló könyvet azoknak, akik szeretnének egy kis betekintést nyerni a háború alatt zajló életbe. 
Ti szeretitek a hasonló könyveket?
“-Ha a képek nem elég jók, nem vagy elég közel.”

“-A képek ott vannak. Csak meg kell őket örökíteni”

“ Ő olvasni szeretett. Imádta a szavakat. Nem is csak a szavakat, hanem mindent velük kapcsolatban..”

“ A hivatalnoki- és a házimunka másodosztályúnak számított; még akkor is, ha a nők nagyjából csak ezeket a munkákat végezhették. Véletlen lenne? Elaine szerint nem.” 

“- Olyan vezetőket kapunk, amilyeneket érdemlünk. 
- Nem - erősködött Bobby -, olyan vezetőket kapunk, amilyeneket eltűrünk.”

Fülszöveg:
London 1943: Német bombák záporoznak a városra. Elaine Parker hadifoglyok leveleit gépeli, és tudja, hogy ez a munka sokkal fontosabb saját biztonságánál. Otthon Elaine élete nem ilyen egyszerű: ő az egyetlen kenyérkereső küszködő családjában, ezért nincs sok ideje saját álmain és reményein gondolkodni. Aztán megismeri az ő Bobbyját, az sötét hajú és szenvedélyes Robert Capát, a veszélyes frontvonalakon dolgozó hadifotóst. Az élete megváltozik. Lehet, hogy Elaine kénytelen lesz választani családja és Bobby iránt érzett egyre erősödő szenvedélye között? De megengedheti-e magának, hogy teljes szívéből szeressen valakit, ha minden pillanat az utolsó lehet? 

Napjaink: Jen házassága romokban hever, az élete nem tart sehová sem. Boldogtalanságát eleinte még a melengető napfény és a madarak trillája sem tudja feledtetni, amikor visszatér a család vidéki birtokára. Aztán a fivére kérésére elkezd nyomozni egy viharvert fénykép kapcsán, amely két kislányt ábrázol. Kik ezek a lányok, és mi közül van Jenhez és a testvéréhez? Jen beleássa magát a családja történetébe, és meglepő tényekre bukkan, melyek egészen a II világháborúig vezetik. Lehet, hogy ez a fénykép a kulcs Jen számára, hogy befoltozza a múltjában tátongó repedéseket? 

A harmadik, és egyben utolsó könyv Camryn Garrett: Off the Record - Az elhallgatott igazság című könyve, mely az aranyos szerelmi szálon kívül egy igazán fontos témát dolgoz fel. Ez pedig nem más, mint mikor magas pozícióban lévő férfiak a hatalmukkal visszaélve használnak/zsákmányolnak ki és bántalmaznak nőket, vagy akar férfiakat. Ebben a #metoo történetet magába foglaló kötetben talán a karakterfejlődés tetszett a legjobban. Ahogy a szorongó, önbizalomhiányos lány kezdi elhinni, hogy alkalmas a feladatra, amit nem ő választott, mégis muszáj beszélnie, vagyis inkább írnia róla.

Én nagyon szeretem az olyan könyveket, amiknek fontosabb mondanivalója is van, úgyhogy nekem kifejezetten tetszett, szerintem egyszer mindenképp érdemes elolvasni.

A kedvenc idézeteim a könyvből:
“Jogod van úgy érezni, ahogy érzel. Nem hiszem, hogy hazudnod kellene róla. A dolgok lehetnek egyszerre nagyszerűek és félelmetesek is.”

“Nem veheted magadra a világ összes felelősségét. Nem tarthatunk kézben mindent. Csak a saját tetteidet tudod irányítani. Ebből indulhatsz ki.”

“Teljesen ámulatba ejt az élet, és annak minden sajátossága.”

“Miért teszünk megjegyzést más súlyára, ha csendben is maradhatnánk?”

“Le jardin dans mon coeur fleurit pour toi - mondja. - A szívem kertje teérted virágzik.”

Fülszöveg:  
A tizenhét éves Josie Wright az írásban teljesedik ki, amióta csak az eszét tudja. Ez a tevékenység tartja benne a lelket akkor is, amikor minden más kész őrültek háza körülötte. Szóval amikor megnyer egy versenyt, melynek fődíja, hogy megírhatja egy híresség portréját a Deep Focus magazin számára, egyszerre lesz izgatott és ijedt. De készen áll. Megbirkózik a feladattal.
Josie hamarosan egy többállomásos turnéra indul, ahol csillogó hírességeket, fantasztikus stábtagokat, faarcú producereket és különc stylistokat ismer meg. 
Nemsokára azon kapja magát, hogy érzelmeket táplál portréja tárgya, a káprázatos, fiatal színészpalánta, Marius Canet iránt. Josie világa olyan gyorsan kitágul, hogy nem tudja, épp repül-e, vagy zuhan. De amikor egy fiatal színésznő beavatja őt egy szörnyű titokba, a válasz egyértelmű: nyakig belekerült ő is. Egyre több nő beszámolója kapcsolódik össze. Josie le akarja leplezni a felelős férfit, de vonakodik felszólalni. Nem biztos benne, hogy ezt a történetet az ő tiszte elmesélni. Mi van, ha cserbenhagyja a nőket, akik rábízták a történeteiket? Mi van, ha ez a dolog véget vet az írói karrierjének, mielőtt elkezdődne? Rengeteg oka van rá, hogy ne folytassa a küldetést. De ha Josie nem lép közbe, akkor ki fog? 

A könyveket megtaláljátok a maximkiado.hu oldalán. 
Ti mit olvastatok utoljára? 

Megjegyzések

  1. A történelmi sztori annyira nem z én világom, de a másik kettő nagyon tetszik az ajánlásod alapján. Nagyon köszi őket, felkeltették a figyelmem * . *

    VálaszTörlés
  2. Valahogy a világháborús kötetek sose vonzottak, de az ajánlód alapján lehet teszek vele egy próbát. Köszönöm szépen! ^^ A másik kettő is érdekesnek tűnik, kell valami „földhöz ragadt” történet is a sok fantasy után :D.

    :*

    VálaszTörlés
  3. Mindhárom könyv különböző, és nagyon izgalamasnak hangzik. Felveszem az olvasási listámra! Szuper ajánló lett.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon érdekesen hangzik mindhárom! 😊 Köszönöm az ajánlót! 😊

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó könyveket hoztál 🥰 Az elsőt és az utolsót szerintem elfogom majd olvasni ❤️ Köszönöm az ajánlót🥰

    VálaszTörlés
  6. Engem megvettél a könyvajánlókkal, úgyhogy nagyon szimpatikus mindegyik. Nekem a második tetszik a legjobban.=) Köszi az ajánlót 😊

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Amilyen akkor voltam

Minden vámpírok atyja