Kossuth kiadós újdonságok

 Sziasztok!

Kossuth kiadótól érkezett hozzám két csodálatos, igazán erős és bátor nőről szóló könyv, melyeket szeretnék nektek is megmutatni. 

Imádom az olyan regényeket, amelyeket olvasva szinte ott vagyok a lapokra vetett helyszíneken, és amelyek lenyűgöző, inspiráló nőkről szólnak, és ez Peggy Guggenheim életét bemutató történelmi fikció esetében sem volt másképp.
A főhős egy bohém, amerikai műgyűjtő, aki egy toxikus házasságból kilépve, édesanyja halála után elkezdi megvalósítani álmát, miszerint egy modern művészeti galériát nyit Londonban, és egy olyan életet kezd, ahol nem a férfiak mondják meg, hogy mit és hogyan kellene tennie. 
Azonban a szerelem váratlanul betoppan egy író képében, de természetesen az élet mindig előáll valamilyen leküzdésre váró nehézséggel. 
Látványosan nagy kutatómunka van emögött a könyv mögött, még ha nem is felel meg minden rész a valóságnak, viszont ilyen neves nőkkel szerintem azért fontos ismerkedni, mert példák arra, hogy mindig érdemes küzdeni az álmainkért. Hogy mi mindent érhetünk el, ha nem hagyjuk, hogy a csalódások, a kudarcok kedvünket szegjék, és elbizonytalanítsanak minket. 

"-Mit gondol Peggy, mi tesz boldoggá egy nőt? - szegezte neki James hirtelen a kérdést, mintha olvasna a gondolataiban. - Gyerekek, ruhák, autók, vagy férfiak?...
-Az, amikor a nő teljes békében van önmagával és a döntéseivel - vágta rá Peggy..."


Fülszöveg: 
Párizs, 1937. Peggy Guggenheim, a lázadó örökösnő, élvezi a bohém művészvilág fényűző életét, egyik előkelő estély követi a másikat. Ám Peggynek van egy álma: saját galériára vágyik, és a férfiak helyett egy másik szenvedélyének, a művészetnek akarja szentelni az életét. Szeretne önálló, sikeres üzletasszony lenni anélkül, hogy egy férfitól függene. Tervei ellenére beleszeret egy magas, ragyogó tekintetű íróba, Samuel Beckettbe. Az élet azonban akadályokat gördít szerelmük elé, mivel Peggy, Beckett-től elszakadva, csak a távoli Londonban valósíthatja meg az álmát. 
Ráadásul a horizonton sötét felhők gyülekeznek: a háború miatt számos művész kényszerül elhagyni Európát. Peggy nem hagyja, hogy a félelem megbénítsa, és nem várja ölbe tett kézzel az események alakulását. A legnehezebb helyzetekben is megőrzi hidegvérét, és elő tud állni egy új ötlettel. Mindig tettre kész, és mindig a saját útját járja, még ha ezzel meg is botránkoztat másokat. Van benne egy kis őrült különcség, ami segít, hogy ne veszítse el a hitét és a lelkesedését. A csalódások nem szegik kedvét, minden kudarcból csak még erősebben jön ki, mindig meg tud újulni. 
Peggy sokaknak segít a menekülésben. Nemcsak vagyonával, de rendíthetetlen akaratával és kifogyhatatlan energiájával is támaszt és reményt ad másoknak, annak árán is, hogy saját boldogságát vagy akár saját életét sodorja veszélybe. 




Ahogy Peggy Guggenheim esetében, úgy a Hedy Lamarról szóló életrajzi ihletésű regény is kifejezetten inspiráló. 
Egy igazán erős női karakter, aki férjét hátrahagyva új névvel indul el új élete felé. Mivel egy elképesztően gyönyörű nőről van szó, nem telik el sok idő, máris ragyogó filmsztárrá válik. Azonban a nő szeretné, hogy ne csak a külső jegyeire, hanem eszességére is felfigyeljenek. Hedy feltaláló, elismerésre vágyik, és ezen szenvedélyesen dolgozik is. 
Egy ilyen különösen szép és okos nő, akinek a férfiak a tenyeréből esznek, vajon hogyan tudja elérni, hogy a mondanivalóját is meghallják?
A könyvből kiderül. 
Én mindenképp ajánlom, könnyed olvasmány a meleg nyári napokra, mégis megindító. 


Fülszöveg: 
Bécs, 1937. Hedwignek, az osztrák származású színésznőnek látványos szökéssel sikerül megszabadulnia zsarnok férjétől. Amerikában Hedy Lamarr néven egyik napról a másikra sztárrá válik, szépségének köszönhetően pedig hollywoodi stílusikonná. A férfiak a lába előtt hevernek, de mondanivalója nem sokakat érdekel. A forgatások végeztével Hedy nagy szenvedélyének hódol: a feltalálásnak. Hitler megdöntésének elősegítésére új technológiát fejleszt ki, amely később a Bluetooth alapja lesz. De senki nem veszi komolyan egy ilyen gyönyörű nő ötletét...
Egy lenyűgöző életrajzi regény a páratlanul bátor, okos színésznő kevéssé ismert történetéről, akit a világ legszebb nőjének tartottak. 

Megjegyzések

  1. Fúh, biztosan elfogom olvasni mindkét könyvet 🤗 Peggy Guggenheim főleg megfogott mikor instagramon is bemutattad 😍 Hedyről még nem halottam, számomra új mint könyv 😊 mondjuk melyik nem az? 😃 Szeretem az erős női karaktereket 😊 Köszi az ajánlót Ginám😘🤗

    VálaszTörlés
  2. Peggy Guggenheim nagy kiszemelt lett, általad 🤭🤭🤭🤭 Szerintem szuper könyvek lehetnek 😉

    VálaszTörlés
  3. Mindkettő könyv érdekes, jól hangzik. Már több helyen is olvastam jó értékeléseket róluk. Valószínűleg el fogom olvasni. A karaterek illetve a történetük is szimpatikus.

    VálaszTörlés
  4. Azta, ezek nagyon érdekesek lehetnek! Szuper történetük van! ☺️

    VálaszTörlés
  5. Nagyon érdekesen hangzik mindkettő. A nagyon gyorsan gyarapodó listámra fel is kerültek :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden vámpírok atyja

Legutóbb olvasott Agave könyvek

Amilyen akkor voltam