Augusztusi General Press olvasmányok

 Sziasztok!

Legutóbb öt könyvem érkezett a General Press Kiadótól, melyeket szeretnék nektek is megmutatni. 


1., Lámpaoltás 

"Feszes és feszültséggel teli. 
Mélyre ás minden szülő legrosszabb rémálmába." - Szerepel a könyv hátulján, és igen, valóban így van. 

Saját gondolatok:
Az évzáró vizsga után öt fiatal elindul a Beacon Hill erdőbe egy buli után. Connornak éjfélre haza kell érnie, bevált szokás, hogy ír egy SMS-t a szülőknek, és lekapcsolja a lámpát a tornácon, hogy tudják, hazaért. Andy, az édesapa éjszaka felébred, a tornácról fény árad, azonban megnyugodva látja, hogy fia az ágyában alszik. 
Reggel Andyt a testvére, Rob aggódva hívja, ugyanis  Zac, az unokaöccse nem ért haza. Az erdőbe mennek, de miután ott sem találják, értesítik a rendőrséget. Andy hazaérve döbbenten látja, hogy Zac náluk van, Connor ágyában aludt, így viszont az ő fia az, aki az éjszaka nem tért haza. Közben kiderül, hogy az öt gyerek közül nem csak Connor, hanem egy lány, Emily is eltűnt. Az érintett családok élete a feje tetejére áll, és amikor kiderül, hogy Connor a rendőrségen éjszakázott, első számú gyanúsítottá válik Emily Ruskin eltűnése ügyében. 
Minden szülő a saját gyermekét védi, hazudnak, titkolóznak, információkat tartanak vissza, ki-ki hamis bizonyítékokat gyárt, és a végsőkig is képes elmenni. 
Gördülékeny, feszes tempójú, olvasmányos könyv, az utolsó pillanatig kétségek közt tart az író. Ez a thriller sok mindent boncolgat, például hogy egy szülő milyen messzire képes elmenni a saját gyermeke biztonságáért, hogy gyerekek milyen terveket szőnek a figyelemért, és hogyan tudják társaikat is befolyásolni a barátság, vagy éppen a szerelem hamis illúziójával, miközben szülők szeme láttára omlik össze egy eddig biztosnak hitt kép a gyermekükről. Es amikor már tényleg teljes a kuszaság, akkor a szerző ledobja az utolsó atombombát. 

Fülszöveg:

Azt mondta hazaért. Miért hazudott?
A fontos évzáró vizsga terhe alól felszabaduló kamaszok végre lazíthatnak, és megünnepelhetik az iskola végét. Andy és Laura is elengedi a fiát, Connort a buliba azzal a feltétellel, hogy éjfélre, lámpaoltásra haza kell érnie. A fiú azonban nincs otthon a megbeszélt időben, és attól az éjszakától fogva öt család élete a feje tetejére áll. 
Hiszen öt tinédzser sétált be a Beacon Hill erdőbe, de csak négy jött ki onnan. És ha az igazságra fény derül, minden kártyavárként omolhat össze... 

A kedvenc idézeteimről itt láthattok egy videót.



2. Száguldó szerelem

Saját gondolatok:
A borító alapján az ember egy nagyon nyálas, romantikus történetre számíthat, és bár egy igazán humoros, könnyed stílusban megírt nyári olvasmány, de ahogy a szerzői megjegyzésben is olvasható, elég fontos témákat boncolgat, szóval azért ez bőven több egy átlagos romkomnál. 
Olyan mélyebb tartalommal bír, ami miatt 18 éven felülieknek ajánlott a könyv, ugyanis megjelenik benne a nemi erőszak, a munkahelyi zaklatás, a szorongásos betegségek, pánikroham, alkohol-és drogfogyasztás. 
Nekem nagyon tetszett a történet, korábban nem olvastam még Forma 1-es versenyeken belül zajló világról, emellett pedig a romantikus szál is megvett, mert nem volt tipikusan klisés, a versenyző és a sportújságíró között kialakuló romantikus kapcsolat szerintem különösen üdítő volt. 
Pörgős, lendületes, a nyelvezete nagyon mai, számomra a szereplők is szerethetőek voltak, pont azért, mert nem voltak tökéletesek, valamint a könyv váltott szemszögből íródott, ami nekem különösen megnyerő. 

Fülszöveg:
Nem csak a flaszter izzik a Forma-1- pályán...
Mivel a kicsapongásaival és a meggondolatlanul bevett hajtűkanyarjaival van tele a sajtó, Blake Hollisnak, az ötszörös Forma-1-világbajnoknak sürgősen vissza kell szereznie a jó hírét. A csapata drasztikus lépésre szánja el magát: életrajzi kötetet akarnak íratni, amely feltérképezi Blake pályafutását, és egy hamisítatlan brit úriembert tár az olvasók elé. 
Ekkor kerül képbe Ella Gold, a karrierje mélypontján lévő amerikai sportújságíró, aki kétségbeesetten vágyik az újrakezdésre, ezért el is fogadja a kihívást jelentő felkérést. Elvégre Blake-kel interjúzni közel sem lehet olyan rossz, mint New York-ban maradni, ahol a csapból is a munkahelye elhagyásáról szóló pletykák folynak... Vagy mégis?
Miközben Ella és Blake együtt töltik a szezont, és bejárják a világversenynek helyet adó huszonegy várost, ráébrednek, hogy nem csak a sebesen gördülő kerekektől izzik a pályán a levegő. Az utolsó interjúkérdést együtt kell megválaszolniuk: képesek megírni a saját happy endjüket, vagy a szerelmük amilyen hirtelen lángra lobbant, ugyanolyan gyorsan porrá is ég? 

Kedvenc idézeteimről csatolok videót :) 


3., Sötétség Malmőben

Saját gondolatok:
Skandináv krimi magyar író tollából. 
A történet gyorsan beindul miután holtan találnak egy gót lányt, azonban a nyomozás vezetőjében, Greta Almgrenben felmerül a gyanú, hogy talán az áldozat nem az, akinek látszik. Hamar kiderül, hogy a rendőrségnek egy sorozatgyilkossal van dolga, és hogy a gót közösséghez tartozó lányok nincsenek biztonságban. Az elkövető gyors egymásutánban szedi az áldozatait, egyre brutálisabb módszerekhez folyamodik, az indíték azonban ismeretlen, és miközben egyre inkább nehezedik a nyomás a rendőrségre, a kétségbeesés is egyre nő a városban. 
A történet öt részre van osztva, melyet a szerző a főbb szereplők neveivel látott el. 
Hozzám egyik karakter sem került igazán közel, a szerelmi szálak is egy pillanat alatt alakultak ki, váltak ridegből, vagy épp szakmaiból bensőségessé, de itt inkább a cselekményre volt helyezve a fókusz, ami izgalmas volt, folyamatosan pörögtek az események, szóval egy percig sem volt unalmas. 

Fülszöveg: 
Egy nyári éjszakán egy malmői étterem mögött húzódó sikátorban egy meggyilkolt kamasz lány holttestére bukkannak. Az áldozat kiléte ismeretlen, az öltözéke, a sminkje és a stílusa alapján azonban a nyomozás vezetője, Greta Almgren arra a következtetésre jut, hogy a lány a gót közösség tagja lehetett. Greta egy újságíró ismerőse, Sara Lendvay segítségével lát neki az eset felgöngyölítésének, ám az ügy váratlan fordulatot vesz, amikor pár nap múlva a kikötőben újabb gót fiatal holttestére bukkannak. Úgy tűnik, egy sorozatgyilkos szedi áldozatait a városban, aki a gót szubkultúra tagjait vette célba. 
Ahogy a sötétség eluralkodik Malmö városán, úgy nő a nyomás a rendőrségen, hogy mielőbb rács mögé juttassa a kegyetlen elkövetőt. 

Idézetek a könyvből:


4., Holttest a fürdőkádban

Ez a könyv totálisan megadja az Agatha Christie hangulatot, úgyhogy nagyon ajánlom azoknak, akik szeretik a krimi koronázatlan királynőjének könyveit. A főhős, Lord Peter Wimsey egy unatkozó gazdag férfi, aki bűncselekményeket old meg önszórakoztatás céljából. Gyermeki örömmel lelkesedik, miután a detektívtörténet elején egy pucér hullát találnak egy lakás fürdőkádjában, ugyanis rögtön próbálja megoldani az ügyet. Majd miután egy nyomozó barátja elmondja neki, hogy egy bankár nyomtalanul eltűnt, felmerül a kérdés, övé lehet-e a kádban talált test. Dorothy L. Sayers karakterei zseniálisak, Lord Peter például egy igazán humoros, és kellemes szereplő, a könyv pedig izgalmas és fordulatos, és bár a főhős monológja nekem időnként kicsit sok volt, a cozy mistery könyvekkel mindig meg lehet venni. 



Fülszöveg:
Egy londoni kispolgár lakásában különös dologra ébrednek: a fürdőkádban egy teljesen meztelen holttest fekszik, orrán aranykeretes cvikkerrel. Az illető kilétét homály fedi, ám a nyomozásba hamar bekapcsolódik a detektívvé avanzsált Lord Peter Wimsey, aki elhatározza, hogy a kezébe veszi a rejtélyes ügyet. 
A rendőrség azt feltételezi, hogy a holttest az előző este eltűnt bankáré, Sir Reuben Levyé lehet. A londoni pénzember ügyében szerencsére Lord Peter barátja nyomoz, így Wimsey csatlakozik hozzá, és arra a következtetésre jutnak, hogy a két eset valószínűleg nem függ össze egymással. 
De akkor vajon ki lehet a kádban talált ismeretlen, és mi történhetett egy jómódú, köztiszteletnek örvendő bankárral, akinek úgy tudni, nem voltak ellenségei? A megválaszolatlan kérdések látszólag Lord Wimsey csavaros észjárásán is kifognak, ám pár lépéssel így is a rendőrök előtt jár... 

Természetesen ehhez a könyvhöz is készítettem egy kedvcsináló idézetes videót:



5., Új remények
Hope Goodwin ikertestvére elvesztése után Oceanside-ban kezd új életet, ahol a helyi középiskolában helyezkedik el. Egy állatmenhelyen önkénteskedik, ott találkozik Cade Lincolnnal, a sebesült veteránnal.
A férfi közmunkáját tölti a menhelyen, amit a bíróság egy kocsmai balhé után szabott ki rá a kötelező fizikoterápia és a pszichológiai kezelés mellett. A férfi óriási falakat húz maga köré, melyeket tudatosan nem enged áttörni, de Hope mégis közel kerül hozzá, és ahogy Árnyék, a bántalmazott, emiatt pedig mindenkivel szemben agresszív kutya megszelídül mellette, Cade is szinte azonnal bizalmat szavaz neki. 
Mindketten cipelik a traumáktól súlyos múltjukat, mély fájdalmat őriznek, de egymásban új reményre lelnek. 
A történetükkel egy időben ismerhetjük meg a középiskolás Spencer és Callie kapcsolatát is, valamint hogy hogyan keverednek bele egy doppingszerekkel kapcsolatos ügybe, ami végül veszélyes bonyodalmakhoz vezet. Ebbe a konfliktusos helyzetbe kapcsolódik be Hope is, így a szerző a romantikus alapsztoriba csempészett egy kis izgalmat is, illetve ahogy engem személy szerint mindig, most is mélyen érintett, hogy a hazájukat védő katonák túlélőként milyen mély traumákat kénytelenek hordozni egész hátralévő életükben azon személyek mellett, akik esetleg elveszítették, vagy elveszíteni kényszerülnek a családtagjaikat. 

Fülszöveg:
Amikor azt gondolnád, hogy az életed befejeződött, még mindig jöhet egy új kezdet. 
Hope Goodwin egy tragédia után a bájos óceánparti kisvárosban, Oceanside-ban kezd új életet. Ugyan hamar elhelyezkedik a helyi középiskolában, és a kisvárosi közösségben is feltalálja magát, a lány mégis úgy érzi, hogy az ikerbátyja elvesztése miatt keletkezett űrt semmi sem képes többé betölteni a szívében. A főbérlője kérésére azonban önkénteskedni kezd az állatmenhelyen, ahol szárnyai alá vesz egy gazdátlan kutyát, Árnyékot, miközben megismeri az ugyancsak ott dolgozó veterán katonát, Cade Lincolnt is. 
Hope felismeri, hogy a férfinak, akárcsak Árnyéknak, szüksége van valakire, aki bátorítja és megbízik benne. Ahogy egyre mélyebb kapcsolat szövődik közöttük, Hope úgy bonyolódik bele egy, a középiskolások között kirobbanó konfliktusba, miközben Cade is viaskodik a saját démonjaival. A szeretet és az együttérzés állítólag minden sebet begyógyít. De vajon elegendőek-e, hogy Hope és Cade legyőzzék a múltjuk fájdalmát és a szebb jövő útjában álló akadályokat? 

A könyvben szereplő kedvenc idézeteimet az alábbi videóban találjátok:



Írjátok meg kommentben, hogy olvastátok-e már valamelyiket, ha igen, akkor hogy tetszett, ha pedig nem, akkor melyiket olvasnátok szívesen. 

Megjegyzések

  1. Igazán izgalmas könyvek, remek ajánló. Egy-két könyv felkeltette az érdeklődésemet. A kedvencem a negyedik volt, azaz a Holttest a fürdőkádban. Kedvelem a detektív, nyomozós könyveket.

    VálaszTörlés
  2. Izgalmas könyveknek tűnnek, az utolsó kivétel talán mindet szívesen elolvasnám. Köszi az ajánlót!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó könyvajánlókat hoztál 😊Sajnos amelyeket felsoroltál, egyiket se olvastam 😔 A krimik engem is úgymondd vonzanak, hogy elolvassam őket, de csak mert milyen detektív, nyomozós és egyben rejtélyes dolgokat én is szeretem 😃Igaz, igaz! Annyira nem bírom a véres dolgokat, de ha izgalmas a story, akkor az minden felülmúl 🤭 Amiiiii nagyoooon érdekel a könyvajánlód közül, az ez: Száguldó Szerelem🤭❤️ Bár, tuti nem mostanában fogom tudni elolvasni 😂 Miért? Mert annnnyiiiii könyv van, köztünk van az is ami neked ígértem, hogy elolvassom 😃 Szóvaaaaaal, Ginám nem állnál le egy kicsit az ajánlókkal? 😃🤭 Nahjó! Tudod, hogy vicceltem😃😊❤️😘 Ha valakit ajánli kellene, mint személy, tuti téged mondanálak❤️😊

    Ami nagyooooon tetszik még ebben a bejegyzésben, azaz hogy vannak kedvenc idézeteid is a videóidban ❤️Nagyon hangulatósá teszik a bejegyzésed, örülök hogy gyártasz ilyen formában is videókat! ❤️ Csak így tovább Ginám! ❤️ Várom a következő bejegyzéseid❤️❤️❤️

    Ui: Sose fogyok ki a könyvekből 🥺🙈🤣

    VálaszTörlés
  4. Az első és a harmadik könyv felkeltette az érdeklődésemet jobban, bár a másik három is izginek tűnik, de az a kettő az kell nekem :D Köszi az ajánlót! <3

    VálaszTörlés
  5. Nem könyvmolyként abszolút a krimi és a kicsit horrorisztikusabb, erősebb könyvekre lennék vevő. Nagyon szuper ajánlókat hoztál ismét :3

    VálaszTörlés
  6. Huu, ezek szuper könyvek lehetnek! 🥹 Legszívesebben a 2.-at és az 5.-et olvasnám el. 😊

    VálaszTörlés
  7. Na megint sikeresen növelted az olvasási listámat :D nagyon jó ajánlók lettek :)

    VálaszTörlés
  8. Na jó. :) :D Először is iszonyat hangulatosak a borítók. Második, hogy ami Forma 1-el kapcsolatos, az jöhet. Már a Libriben vagy talán a neten szemeztem vele, de szerintem el fogom olvasni én is. Debbie Macomber pedig szintén szimpi, ahogy a Sötétség Malmöben is. Nagyon köszi az ajánlót :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Minden vámpírok atyja

Legutóbb olvasott Agave könyvek

Amilyen akkor voltam